De genoeglijke middag is voorbij

Lezing Judith Koelemeijer

Van 05 november 2023 14:30 tot 05 november 2023 17:00
Categorieën: Lezing
Labels: literatuur
Gezien: 316

Judith Koelemeijer

zondag 5 november, 14:30 uur

Judith Koelemeijer debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea. Van deze familiegeschiedenis werden meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom (2008) en het autobiografische Hemelvaart (2013), over het verlies van een jeugdvriendin, werden bestsellers. Judith Koelemeijer is een echte verhalenverteller, die ook tijdens lezingen de aandacht van het publiek goed weet vast te houden. In september 2022 publiceerde zij de biografie Etty Hillesum - Het verhaal van haar leven, die unaniem lovend werd ontvangen door de pers. Zowel NRC als Trouw gaven het boek vijf sterren. Tijdens haar lezing over Etty Hillesum vertelt Judith Koelemeijer over haar lange en spannende zoektocht naar de bekende Joodse schrijfster van dagboeken en brieven. De biografie zal worden vertaald in het Italiaans, Frans en Duits. Naast schrijfster is Judith Koelemeijer ook schrijfdocent. Zij geeft regelmatig cusussen en workshops op het gebied van literaire non-fictie en (auto)biografisch schrijven.

Het optreden van Judith Koelemeijer is een samenwerking tussen Bibliotheek Salland, Boekhandel Korten te Olst en het Nut Olst-Wijhe.

 

Datum/tijdstip : zondag 5 november, 14:30 uur
Locatie             : Bibliotheek, Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, Olst
Entree              : €  12,50 voor niet-Nutleden; voor Nut-leden en voor leden van de Bibliotheek                                                         Salland geldt een gereduceerde prijs van € 10,--.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl, bij Boekhandel Korten en op deze website.
De toegangsprijs is incl. koffie/thee