De genoeglijke middag is voorbij

Rondleiding Kasteel Verwolde | Laren

Van 09 juni 2024 11:00 tot 09 juni 2024 14:00
Categorieën: Excursie, Historie
Gezien: 132

Rondleiding Kasteel Verwolde Laren

zondag 9 juni

 

Het Huis Verwolde is in 1776 gebouwd en in 1926 gemoderniseerd door het echtpaar Van der Borch-Voute. Zes generaties van de familie Van der Borch hebben het huis tot 1977 bewoond. Veel van het oorspronkelijke neoclassicistische interieur is bewaard gebleven.
De parktuin van Verwolde en het landgoed, dat nog in particulier bezit is van de familie Van der Borch van Verwolde, zijn vrij toegankelijk.
Met een gids lopen we door het kasteel en kunnen we de vertrekken bezoeken. Er wordt uitgebreid uitleg gegeven over de geschiedenis van het huis, zijn bewoners, de architectuur, het interieur en de parktuin.

De ontvangst in Kasteel Verwolde is om 11:00 uur. Vertrek uit Olst 10:15 uur.  Er is mogelijkheid om mee te rijden tegen een vergoeding van € 5,-. . Wilt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken?
Wilt u ook vermelden als u zelf met de auto komt? Dit kan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Het kasteel heeft geen liftvoorziening en daarom is deze rondleiding niet geschikt als u geen trap kunt lopen. Alvast een voorproefje? Kijk hier naar een korte sfeerimpressie
https://www.glk.nl/verwolde/huis-verwolde

Datum/tijdstip :  zondag 9 juni | 11:00 uur; vertrek uit Olst 10:15 uur
Locatie             :  Kasteel Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren
Entree              :  € 12,- voor Nutleden en € 15,-- voor nietNutleden

De prijs is inclusief koffie/thee met iets lekkers maar exclusief de entree van het Kasteel. De entreeprijs bedraagt € 13,50. Voor houders van een Museumjaarkaart, Donateurs van Gelders Landschap & Kastelen en ICOM-Kaarthouders is de toegang gratis.