De genoeglijke middag is voorbij

Lezing Ron Keller | Oekraïne, klem tussen geopolitieke grootmachten'

Van 13 mei 2024 20:00 tot 13 mei 2024 21:30
Categorieën: Lezing, Politiek
Gezien: 650

Ron Keller, oud-ambassadeur Rusland en Oekraïne

'Oekraïne, klem tussen geopolitieke grootmachten'

maandag 13 mei

Ron Keller is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland over de huidige geopolitieke turbulentie en de financieel-economische gevolgen daarvan. Hij is een van de weinige geopolitieke experts met zowel buitenlands-politieke als internationaal financieel-economische ervaring.

Tussen 2005 en 2017 was hij Nederlands ambassadeur in Oekraïne, Rusland, Turkije en China. Die combinatie als topdiplomaat en adviseur en onderhandelaar in internationale gremia zoals de EU, het IMF, de OESO en de Wereldbank, geeft een unieke meerwaarde aan zijn lezingen.
Thans is Ron Keller adviseur van internationale bedrijven en instellingen zoals bijv. de G20. Tevens is hij (gast)docent aan onder meer de universiteiten van Groningen en Leiden. Hij is regelmatig actief als commentator en strategisch analist in Nederlandse dagbladen en voor de Nederlandse en internationale radio en TV.

Oekraïne, klem tussen geopolitieke grootmachten  

Oekraïne heeft een lange, maar ook tragische geschiedenis. Vanaf het moment dat, begin jaren negentig, Oekraïne weer onafhankelijke werd, ging het zijn eigen weg zoeken, ook in relatie tot supermachten zoals Rusland, de VS en Europa. Hoe heeft dit kunnen leiden tot de afschuwelijke oorlog die we nu meemaken? Waarom is die oorlog uitgebroken, hoe gaat het aflopen en in welke mate worden geopolitieke spanningen elders in de wereld er door beïnvloed? Tenslotte, wat zijn de gevolgen op langere termijn voor burgers en bedrijven, ook in Nederland? 

 

Datum/tijdstip :  maandag 13 mei | 20:00 uur; inloop vanaf 19:30 uur, zaal open 19:50 uur
Locatie             :  Holstohus, Jan Schamhartstraat 5
Entree              :  € 10,- voor Nut-leden en € 15,-- voor nietNutleden*
Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van UtHuus via deze link  https://uthuus.nl/2024/04/18/maandag-13-mei-lezing-ron-keller/

* Entreeprijzen zijn exclusief koffie/thee en andere consumpties en exclusief de servicekosten van Eventix