De genoeglijke middag is voorbij

Rondleiding Kunstdepot Boijmans van Beuningen

Van 05 mei 2024 12:30 tot 05 mei 2024 13:30
Categorieën: Cultuur, Excursie
Gezien: 353

Rondleiding Kunstdepot Boijmans van Beuningen

zondag 5 mei, 12:30 uur

‍Een bezoek aan het depot is alleen al zeer de moeite waard. Een rondleiding voegt hier een extra dimensie aan toe. Je krijgt nl. letterlijk inzicht in wat er zich achter de gesloten deuren van een museum afspeelt. Je ziet de kunstwerken van dichtbij en je komt meer te weten over het beheer en behoud van een collectie.

Tijdens de groepsrondleiding van een uur bezoek je het gebouw met een kunstdocent. Er zijn verschillende depots: voor schilderijen, metalen, organische en niet-organische materialen. Ook bezoek je techische ruimtes.

Na afloop van de rondleiding kun je natuurlijk op eigen gelegenheid het gebouw verder verkennen. Vergeet daarbij vooral niet het Panoramaterras te bezoeken! Er is plaats voor maximaal 26 deelnemers (2 groepen van 13).

Vervoer
Er wordt geen gezamenlijk vervoer geregeld. Indien u per trein reist bestaat de mogelijkheid om van een groepsticket gebruik te maken. Dit ticket is voor maximaal 7 personen (kosten bij 7 personen
€ 7,15 enkele reis). Voorwaarde is dat u met dezelfde groep zowel heen als terug reist. Als u van een groepsticket gebruik wilt maken kunt u dit laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan kan het Nut coördineren.

Het Museumdepot ligt op ca. 1 km - 10/15 minuten lopen - vanaf het Centraal Station of u neemt tramlijn 7.

Datum/tijdstip : zondag mei, 12:30 uur
Locatie             : Museumpark 24, Rotterdam
Entree              : € 7,50 voor Nutleden; € 10,- voor niet-Nutleden.
Kaarten verkrijgbaar via deze site. 

De prijs van de rondleiding is exclusief entree van het depot. Voor houders van een Museumjaarkaart of VIPkaart van de Vriendenloterij bedraagt de toegang €1,-; voor overige bezoekers is de toegangsprijs € 20,-