De genoeglijke middag is voorbij

Lezing Landschap Overijssel | 'Van wie is het platteland'

Van 15 februari 2024 20:00 tot 15 februari 2024 22:00
Categorieën: Lezing, Actualiteit
Gezien: 272

Lezing Landschap Overijssel | 'Van wie is het platteland'

donderdag 15 februari, 20:00 uur

Op uitnodiging van ’t Nut komt de heer Michael Sijbom, directeur Stichting Landschap Overijssel (Overijssel | Landschap Overijssel) , een lezing geven over de rol van zijn organisatie in het landschap-, erfgoed- en natuurbeheer.
Hoe ziet de toekomst van ons platteland eruit en welke belangen laten we het zwaarst wegen? En wat betekent dit voor het landelijk gebied? Gaan we bouwen, boeren of land teruggeven aan de natuur? Of zijn de belangen minder tegenstrijdig dan we denken en kunnen we al deze vraagstukken op een creatieve, integrale manier aanpakken?

Natuur versterken
Stichting Landschap Overijssel heeft als doel de komende jaren te voorkomen dat de natuur in Overijssel verder achteruit gaat, maar juist vooruit. Hiervoor zijn allerlei projecten opgezet veelal in samenwerking met andere partijen.
Michael Sijbom gaat vertellen met name over de projecten die in Salland zijn opgezet, zoals Natura 2000 maar ook de aanleg van houtwallen en andere landschapselementen.
Welke samenwerking is er met de boeren? Welke initiatieven zijn er al? Wat kunnen vrijwilligers allemaal doen in de natuur?

  • Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer
  • Herenboeren
    Hier wordt een filmpje getoond over de Olster boerin Ellis Lugtenberg. 

Datum/tijdstip : donderdag 15 februari, 20:00 uur
Locatie             : Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, Olst
Entree              : € 2,50 voor Nutleden; € 5,- voor niet-Nutleden.
Kaarten verkrijgbaar via deze site.