De genoeglijke middag is voorbij

Lezing Maurits Chabot

Van 28 november 2023 20:00 tot 28 november 2023 22:30
Categorieën: Lezing, Politiek
Gezien: 305

Lezing Maurits Chabot

dinsdag 28 november, 20:00 uur

Maurits Chabot (1992) is historicus, journalist en schrijver. Hij schreef twee boeken en maakte vier documentaires. Hij werkt als redacteur bij de Volkskrant. In 2020 was hij co-auteur van Het papieren paleis (Balans), een non-fictieboek over het rechtssysteem.
Samen met zijn familie gaat hij het boekenweekgeschenk 2024 schrijven. Van zijn laatste boek 'Over de Kloof' over onwaarschijnlijke vriendschappen, maakte de EO een documentaire.


Voor 'Over de Kloof' bezocht hij wereldwijd mensen in conflict- en oorlogsgebieden. Zo kwam hij uit bij een Dutchbatter en een Bosniër, een Amerikaanse neonazi en een queer man, een Rwandese Hutu en een Tutsi, een politieagent en een bankovervaller.
Hij portretteert vriendschappen tussen mensen die op het eerste gezicht veroordeeld lijken tot vijandschap. In het boek onderzoekt hij hoe mensen ondanks oorlogen, etnische spanningen, geopolitieke tegenstellingen en geweldsincidenten toch naar elkaar kunnen toegroeien. Is er een grens aan begrijpen? Waar eindigt nieuwsgierigheid? En hoe veranderen mensen? Hoe actueel is dit onderwerp gezien de oorlogen Oekraïne/Rusland een Israël/Hamas.

Gedurende de avond is het mogelijk om de boeken van Maurits aan te schaffen en te laten signeren.

 

Datum/tijdstip : dinsdag 28 november, 20:00 uur
Locatie             : Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, Olst
Entree              : € 10-- voor Nutleden; € 12,50 voor niet-Nutleden.
Kaarten verkrijgbaar via deze site.